Αναστάτωση στο Μαξίμου μετά το περιστατικό με τον Σαββίδη

Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μία νέα κρίση, με τα όσα πρωτοφανή έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία δύο 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι απίστευτες εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, έχουν προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και στο πολιτικό πεδίο.

Μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, που να παρέχει ασφάλεια έως το τέλος της σεζόν.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμήνυσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Βέβαια, εάν δεν υπήρχε αυτό το πλέγμα σχέσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Σαββίδη, το έργο του Μαξίμου ίσως να ήταν εύκολο.Όμως, το πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση προκύπτει από το πώς έχουν δομηθεί οι σχέσεις της με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, ενώ αμφισβητείται ακόμα και αυτή καθεαυτή η απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει μήνυμα αποστασιοποίησης από τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία. Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τα βέλη είναι πολλά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι εικόνες από την Τούμπα πάνε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά αναρωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα ο Α. Τσίπρας δεν έχει κάνει κάτι για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Τέλος, το ΚΚΕ έκανε λόγο για «καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών», ενώ η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί και η θεραπεία του απαιτεί χρόνο.