Βίντεο του Πεντάγωνου δείχνει την επίθεση με Tomahawk στη Συρία - Φωτογραφίες πριν και μετά την πυραυλική επίθεση

Μετά τις επιθέσεις με πυραύλους απο τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία στη Συρία, το Πεντάγωνο δημοσίευσε φωτογραφίες κρι βίντεο της επιχείρησης. Συνολικά 105 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον τριών εγκαταστάσεων στη Συρία.

Ο αριθμος είναι σχεδόν διπλάσιος από ό, τι στην επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση της Συρίας το 2017 (57 Tomahawks). Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1, τα οποία εκτοξευσαν 19 πυραύλους κρουζ JASSM με εμβέλεια 370 χιλιομέτρων.

 

Το ναυτικό από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο με ενα καταδρομικό, δύο αντιτορπιλικά και ένα υποβρύχιο εκτόξευσαν τουλάχιστον 105 πυραύλους.

Τι είναι οι Tomahawk που χρησιμοποίησε ο Τραμπ στη Συρία

Ο πύραυλος Τόμαχοκ (Tomahawk) έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς των επιθέσεων» και κοστίζει 832.000 δολάρια. Ο Τόμαχοκ είναι ένας υποηχητικός τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος χαμηλού υψόμετρου που μπορεί να πλήξει τον στόχο του κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Οι πύραυλοι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν στους πολέμους του Ιράκ το 1991 και το 2003, εχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομετρων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 59 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τα πολεμικά πλοία USS Porter και USS Ross που ήταν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το συνολικό κόστος των πυραύλων πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια.

Φωτογραφίες πριν και μετά τις επιθέσεις:

Εγκαταστάσεις χημικών όπλων:

Αποθήκη χημικών όπλων στη Συρία:

Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Συρίας: