Μπουτάρης: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για το «Μακεδονία»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρας, σημείωσε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του αναφορικά με τα περί αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που αυτές προκάλεσαν.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασε και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. «Δεν ζήτησα ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», υπογράμμισε.

Ακόμη,εξήγησε ότι ρωτήθηκε σχετικά από τον ΣΚΑΪ και απάντησε για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα, πως θα μπορούσε να ονομαστεί «Νίκος Γκάλης».

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως αυτό που είπε και δεν το παίρνει πίσω «είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.