Νέες απειλές Ερντογάν: Μην τολμήσετε να κάνετε το λάθος βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο

Μόλις λίγες ώρες μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Τούρκος πρόεδρος κλιμακώνει σε επικίνδυνο βαθμό τις προκλήσεις του σε βάρος τόσο της χώρας μας αλλά και κατά της Μεγαλονήσου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος (AKP), απείλησε ευθέως τις δύο χώρες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς να μη νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν έκανε υποδείξεις στην Κύπρο «να να μην ξεπεράσει τα όρια», μετά το περιστατικό με το σκάφος του ελληνικού λιμενικού το οποίο εμβολίστηκε από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής τα μεσάνυχτα στα Ίμια.

Ο ίδιος επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μας ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Αίσθηση προκαλεί και το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας «Milliyet», η οποία, με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, έγραψε: «Ο πρόεδρος Ερντογάν αποκαθιστά την Ιστορία απέναντι στις ΗΠΑ και την Ελλάδα!».

Νέες απειλές Ερντογάν: Μην τολμήσετε να κάνετε το λάθος βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο