Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, που απείλησαν την Κυριακή κατοικημένες περιοχές καθώς μέσα στη νύχτα μειώθηκε σημαντικά η ένταση των ανέμων, επιτρέποντας στις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν αποτελεσματικά και να απομακρύνουν τις φλόγες από τις αυλές των σπιτιών.

Η φωτιά έχει περιοριστεί πλέον σε χαράδρα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ με το πρώτο φως σηκώθηκαν και κατευθύνθηκαν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ, που είχαν τεθεί από την Κυριακή σε ετοιμότητα.

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Φρίξα και με τους δυνατούς ανέμους εξαπλώθηκε δυτικότερα, φτάνοντας το βράδυ στο κατώφλι των σπιτιών της Σκιλλουντίας. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.